(1 av 3) Det viktigste prioriteres bort om du har mye å gjøre!

post-it-notes-g4f2821805_640

Det er en stund siden sist blogg. Det har vært for mye på agendaen og det har ført til at jeg har prioritert bort det viktigste, bl.a. disse bloggene.

Ja, du leste riktig – det viktigste prioriteres bort.

Det samme gjør minst 95% av alle ledere når det er travelt, og sannsynligvis du også i rollen din.

Det har vært travelt for meg i lang tid, faktisk i flere år. Jeg har sagt JA til alt for mye og NEI til altfor lite.

Hvem er det egentlig jeg - eller du - sier JA til?

Det er 1000-kroners spørsmålet og i svaret ligger også løsningen på din travle hverdag, din dårlige samvittighet, ditt ønske om å få mer gjort og ditt ønske om å … (det er bare å fylle ut, for svaret på det ligger også her).

Jeg flyttet til Geilo for å bo på hytten min en periode. Jeg skulle være her i 2 år, skrive ferdig boken “Refleksjoner til ettertanke”, lage et digitalt lederutviklingsprogram og nyte naturen som jeg er så glad i.

Vel - det er nå 8 år siden og jeg bor her fortsatt.

Den ene ideen har tatt den andre, energien har boblet, trivselen har vært god, produktiviteten har vært stor, mye er blitt skapt og livet har vært godt. Det har selvfølgelig vært noen svingninger både privat og i jobbsammenheng, men det har ikke påvirket meg mer enn at livet her på Geilo har vært, og er, veldig godt.

Mange har en jobb de elsker og bruker alt for mye tid på. Om ikke du «elsker» jobben din, har du kanskje mange andre jern i ilden slik at du også føler på en litt for stor arbeidsmengde, i sum.

Hvem og hva blir prioritert når du har det travelt?

Svaret er veldig enkelt - det er DU det! Du prioriterer og du blir prioritert.

Derfor har jeg også hatt det helt fantastisk her på Geilo, men har rollen min/jobben min hatt det like fantastisk?

Svaret på det er også veldig enkelt – NEI!

Jeg skal i noen nyhetsbrev/blogger utdype dette mer i detalj og ikke minst fortelle hva som er svaret på 1000-kroners spørsmålet.
Gi deg løsningen på din travle hverdag, din dårlige samvittighet, ditt ønske om å få gjort mer og ditt ønske om å … (det er bare å fylle ut, for svaret på det ligger også her). Du får også noen verktøy i de neste nyhetsbrevene.

Oppfølger legges ut om en uke.
I mellomtiden kan du jo reflektere over innholdet i bloggen og spørsmålene nedenfor. Kommenter gjerne.

  • Hvor god synk er det mellom de viktigste oppgavene i rolle din og det du bruker mest tid på?

  • Hvem tar dine avgjørelser (dine JA og NEI)? Greit å vite om du jobber for mye 😊

Hilsen Atle.

PS: Mentorprogrammet Din personlighet på jobb: Gullgruve eller fallgruve? kan jeg anbefale om du ønsker å utnytte ditt potensial, komme i god synk med deg selv og rollen du til enhver tid er i.

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar