Dette er Atle Trodal

Kort oppsummert

Jeg er født i 1962 og i mitt voksne liv har jeg jobbet som leder og med lederutvikling i over 30 år.

Av utdannelse er jeg bedriftsøkonom fra BI og har etterutdannelser fra de beste ressurser i verden (bl.a. ved Harvard University) innen ledelse, lederutvikling, psykologi og ledercoach – nok til å fylle noen mastergrader. 

Jeg henter mye energi i naturen og har reist Norge og verden på kryss og tvers, enten som turleder eller alene. Mange av mine opplevelser i naturen og som turleder bruker jeg i lederutviklingen. 

Personlighetens påvirkning på kvaliteten i lederrollen er mitt hovedfokus. Hvorfor det, kan du lese om litt lenger ned på siden.

Skjermbilde 2022-11-24 kl. 09.57.58

Jeg avsluttet min lederkarriere etter 12 år, som direktør i IBM Norge ...

360px-Ibm-logo

... og fortsatte som lederutvikler i IBM internasjonalt i 8 år og startet lederutviklings selskapet Trodal AS i 2008

Min lederutviklingshistorikk

Atle Trodal CV bilde 100k

Jeg har jobbet med over 5000 ledere i Norge, resten av Europa, Midt Østen og Afrika.

Jeg har over 2000 coachingsamtaler nasjonalt og internasjonalt.

I IBM var jeg med å utvikle et lederutviklingsprogram som fikk vår bransjes "Oscar" (ASTD), et program som introduserte "blended learning" og gav meg tidlig innsikt i digitale muligheter som verktøy for lederes utvikling. Utdelingen av prisen var som en Oscarutdeling, det var stor stas 😊

Var kandidat til jobben som direktør for Lederutvikling i IBM EMEA, med ansvar for utviklingen av 10.000 ledere. Valgte å trekke meg da jeg kort tid senere sluttet i IBM for å starte Trodal AS

Var styremedlem i HR Norge, samt medlem av kompetansepriskomiteen i mange år.

Jeg har jobbet med ledere på alle nivåer, fra top executives i globale selskaper til nye ledere i startups.

Grunnmuren i min lederutviklings filosofi ble utformer gjennom mine 10 år i IBM og siden kontinuerlig spisset til det jeg står for i dag.

 

Hvorfor skal du velge meg

Det er litt avhengig av hva du er ute etter, men nå skal jeg forklare hva du kan få av meg og da kan du føle om det resonnerer med dine behov.

Ønsker du en lederutvikler?
Jeg har en sylskarp definisjon på god ledelse. Kanskje den mest presise i bransjen? En definisjon du kan bruke umiddelbart etter du er presentert for den. Jeg har brukt den på alle ledere jeg har jobbet med og aldri møtt annet enn 👍

Jeg jobber med operativ ledelse. Hva du bør gjøre i lederrollen som har en umiddelbar effekt på resultater og måloppnåelse. Hvordan du bør jobbe med deg selv som leder, og med dine medarbeidere.
Jeg har selvfølgelig en teori i bunn som er forskningsbasert og solid forankret.

God ledelse handler om hvordan du bruke dine personlige egenskaper i lederrollen. All forskning bekrefter betydningen din personlighet har på rollen din, men nesten ingen har effektive verktøy til å få det frem. Mentorprogrammet for ledere handler om dette.

Skal du ta i bruk gode verktøy som bidrar til din utvikling som leder, må det være verktøy du kan bruke i en travel arbeidsdag. Det er mitt mantra og det er også tilbakemeldingen ledere gir meg, at de får.

Ønsker du en foredragsholder?
I tillegg til alt over får du historier, metaforer, eksempler og effektive verktøy. Og selvfølgelig en dose humor, mye selvironi, egne feil og mangler - og hva jeg har gjort med det.

Du får med sikkerhet noen fine ah-ha opplevelse og verktøy du har lyst til å ta i bruk 😊 

Atle Trodal Gravdal-2

Hva er unikt med Atle

Hund pixabay

Det er naturlig nok min personlighet, ellers ligner det meste på deg.

Min personlighet (som din) er unik og en viktig del av min CV. I dag er min personlighet min beste venn, min kilde til motivasjon og min motor. Denne motoren er blant annet:
✅ Sta: Gi meg en utfordring, og sier jeg ja – da får du kvalitet
✅ Konfliktsky: Løsningsorientert og rollefokus, det hjelpe meg som konfliktsky. Men enda viktigere – det er også et fokus arbeidslivet trenger, spesielt rollefokus er mangelvare – og her er jeg ekspert
✅ Ønske om å være godt likt: Om kunden er viktig, da går jeg den ekstra milen for å levere kvalitet. Passer på å være tydelig i budskapet når jeg presenterer/diskuterer fag, men kan nok være litt utydelig ellers for ikke å tråkke noen på tærne 😊
✅ Behov for å være alene: Det gjør meg kanskje til en av Norges beste på refleksjon. Har skrevet bok. Reflekterer 45 minutter hver dag. Søker ny innsikt og kobler det til den eksisterende, tenker læring og utvikling. Tiden jeg er alene er tid i utvikling

Jeg bruker mye tid i naturen og til refleksjon. Det gir meg anledning til å tenke tanker og konsepter helt ut og resultatet har blitt et ekte, godt forankret og litt annerledes lederutviklingsselskap.

Du får ikke en A4 lederutviklingskonsulent i meg, du får Atle.

Det er ikke plass til å skrive om : Lederutfordringer jeg har opplevd, mine naturopplevelser, mitt forhold til rikdom, min dedikasjon og mye mer. Det kan vi prate om når du tar kontakt😊

Noen av de jeg har jobbet med

Jeg drev et Strategisk Leder- og Organisasjonsutviklingsnettverk fra 2009 frem til 2019 (solgt til Virke). Medlemmer i nettverket har vært: NRK, UD, DNB, Statkraft, Tine, Telenor, Hafslund, Statnett, Kongsberg Gruppen, DNV, TechnipFMC, Gjensidige, Statens Vegvesen, Equinor, Sopra Steria, Vy, Wilh. Wilhelmsen, Yara, Norske Skog, Schibsted, Evry, Vinmonopolet, Aker Solution, NEMKO, Storebrand, Virke.

Et lite utvalg bedrifter/organisasjoner/offentlige jeg har jobbet med:
✅ TechnipFMC – lederutvikling
✅ Kongsberg Maritim – Lederutvikling
✅ Oslo, Frogn, Askim kommune – Lederutvikling
✅ Utenriksdepartementet – Mentorprogram og ledercoaching
✅ Virke – Nettverksfasilitator og lederutviklingskurs
✅ SERO (legemiddelselskap) – lederutvikling, ledercoaching, ledernettverk
✅ Haukeland sykehus – lederutvikling
✅ NITO – laget digitalt kurs "Gode digitale møter"
✅ Evry -Talentprogram, lederutvikling, ledercoaching
✅ Dustin – Lederutvikling

✅ Samt mange andre du kanskje ikke kjenner til, men som ligner på din organisasjon 😊

Atle Trodal Foredrag sept 21 100kb

Tur- og ekspedisjonsleder

SOM LEDERUTVIKLER FÅR JEG OGSÅ UTØVD LEDELSE PÅ MINE REISER SOM TURLEDER FOR NORØNNA HVITSERK ADVENTURE (TIDL. HVITSERK)

Fra direktør i IBM til turleder i Norønna Hvitserk. Fra middelmådig ledelse tidligere i yrkeslivet til årets guide i 2019. Jeg er selv et bevis på at god innsikt og kunnskap i personlige egenskaper er løsningen til å utnytte eget leder potensial. Jeg har også hatt isbjørn utenfor teltet flere ganger ...

Atle som privatperson

Hytte Geilo Karibu 1982

Jeg er født innerst i Lofoten, vokste opp i Bergen, bodd lengst i Oslo, men har lengst historikk til stedet jeg nå bor - nær Geilo.

Mine foreldre kjøpe en hytte på Hardangervidda i 1982 (bilde) og der bor jeg nå, litt utvidet og litt modernisert (bl.a. eget studio). Det er 9 år siden og jeg har inntil videre slått meg til ro der, sammen med naturen jeg er så glad i.

Er hobbyfotograf og omtrent alle bilder jeg bruker er fra mine turer i naturen.

2 voksne barn og er takknemlig for at de i dag er bidragsytere inn i mitt liv med kunnskapen de har opparbeidet seg.

Jeg er veldig glad i dyr og kaller Tidemann barnebarnet mitt (min datters hund, i påvente ...).

Jeg stortrives i sosiale lag, men lader batteriet når jeg er alene.

Jeg elsker jobbene mine som lederutvikler og turleder, en fin faglig kombinasjon som passer min personlighet helt perfekt 😊

Jobber for mye og bruker mye tid på å jobbe mindre 😂. Er i  prosess og lander forhåpentligvis snart. Deler gjerne den reisen med deg.

Trenger du en kort oppsummering og bilde

Atle Trodal har jobbet med lederutvikling i over 20 år og har 12 års erfaring som leder, fra mellomleder i små selskaper til direktør i IBM Norge.

Utviklet og levert nasjonale og internasjonale programmer innen Organisasjonsutvikling, Lederutvikling, Talentarbeid, Teaming og Coaching på alle nivåer i organisasjoner.

Utviklet mer enn 5000 ledere og over 2000 coachingsamtaler nasjonalt og internasjonalt.

Atle Trodal CV bilde

Høyreklikk på bilde og velg "Lagre bilde som"