(3 av 3) Løsningen på mye å gjøre ...

problem-gc7510aa67_640

Prioritere, rolle, reflektere, kanskje ikke de meste sexy ordene? Men det får så være, for nå skal du få fasiten på 1000 kroners spørsmålet (løsningen på din travle hverdag, din dårlige samvittighet, ditt ønske om å få mer gjort og ditt ønske om å … ) og svaret inneholder disse ordene.

Prioritere handler om å ta valg, noe du gjør hele tiden, men alt for ofte er det ikke dine prioriteringer. Det er andre som prioriterer sine behov foran dine, du sier ja og hverdagen blir travel (ref. de siste ukers e-poster og bloggen min). Det å ikke prioritere egne behov fører til middelmådighet. Det ønsker du ikke og det fortjener du heller ikke. Alle har et talent, det bor mye i deg, men det krever at du prioriterer dine behov. Du må ta noen valg.

Din rolle er eneste grunn til at noen vil ha med deg å gjøre! Tenk på det.
Ingen vil være med deg, de vil være med den rollen du er i. Utøver du rollen dårlig vil dine kollegaer unngå deg, de vil ikke være med deg. Så - bør du ikke prioritere kvaliteten du utøver i rollene dine litt mer, gi det litt mer tid til refleksjon?

God refleksjon er et skattekammer, det kommer så mye verdifullt ut av en halvtime eller time med strukturert refleksjon. Du skal reflektere over deg i rollen din, justeringer du som person må gjøre for å utøve rollen bedre. For, som sagt, ingen vil være med deg, de vil være med roller som utøves godt.

Om ikke du har det fra før, bør du laste ned refleksjonshefte.

Jeg har det siste året jobbet mye med å få bedre synk mellom rollen min og den jeg er. Som nevnt i nyhetsbrevet/bloggen for 2 uker siden har ikke rollen min hatt det så godt her på fjellet. Viktige deler av rollen min er blitt neglisjert til fordel for Atle sine behov og ønsker.

Jeg har nå brukt min egen medisin (prioritere, rolle, reflektere) en periode for å finne en løsning, slik at rollen min også kan ha det godt her jeg bor tett på naturen. Og nå er jeg selv et eksempel på at det jeg her prater om virker i praksis, og det føles godt. Min arbeidsbelastning er halvert, økonomien er trygg og mer forutsigbar enn på mange år. Endelig leverer jeg en kvalitet i rollen som nå er bærekraftig inn i evigheten.

Dette kan du også gjøre (om du ikke allerede gjør det)
Om du benyttet deg av skjemaet i forrige ukes e-post/blogg har du fått et bilde av hvor godt dine valg henger sammen med din rolles arbeidsoppgaver.

Dette er en bevisstgjøringsprosess, der du skal finne eventuelle gap mellom rollens behov og dine behov. Du må også huske på at du har en kapasitet, tøyer du det strikket for langt og for lenge - så ryker det, da går du på en smell. Hva din kapasitet er, som person, må du ha et forhold til.

Stillingsinstruksen din gir en pekepinn på rollen din sin kapasitet (1 årsverk).

En ting er helt sikkert, det er din egen personlighet som har brakt deg opp i alle situasjoner du står i – på godt og vondt. Det handler aldri om hva du KAN, men alltid om hva du VIL.

Så, siden din personlighet alltid kommer til å prioritere seg selv, må du passe på at det er god match mellom deg og rollen din. Da møter du ikke veggen, du føler mestring og du utnytter ditt potensial. Dine medarbeidere er fornøyd, din sjef er fornøyd og din eventuelle samboer/familie er fornøyd 😊

Epilog
Jeg har delt litt om meg selv i de siste nyhetsbrevene/bloggene da jeg tenkte det kunne være gjenkjennelig for deg.

Nå kjenner jeg at jeg omsider har fått hode over vann.
Jeg kjenner at det igjen blir tid til det jeg virkelig har lyst til å jobbe med, og som er viktig for rollen min.

Jeg skal bl.a. jobbe mer med det jeg tror er viktig for deg og dine behov, jeg skal lage mer verdifullt innhold for deg og jeg skal jobbe enda mer med mentorprogrammet (Din personlighet…), som har levd i skyggen av lederutviklingsprogrammet. De har nå byttet plass😊.

Samt at jeg skal reflektere enda mer, det er en Sareptas krukke.

Nå blir det en liten pause fra meg til slutten av november. For nå skal jeg på reise og utøve ledelse i noen uker som turleder, for så å ha en uke med refleksjon over kvaliteten på ledelsen jeg utøvde og hvordan jeg skal jobbe med verdifull informasjon til deg gjennom vinteren.
Stedet jeg skal bruke til min refleksjon heter Cabo Polonio, en perle i Uruguay.

Vi høres 😊

Hilsen Atle.

PS: Mentorprogrammet Din personlighet på jobb: Gullgruve eller fallgruve? kan jeg anbefale om du ønsker å utnytte ditt potensial, komme i god synk med deg selv og rollen du til enhver tid er i. Neste program starter tidlig januar 2023.
PPS: 10% rabatt på programmet om du setter deg på listen. Mer info om listen her.

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar