Refleksjon er også forberedelse

Jeg har vært på reise de siste ukene. Det startet med et guideoppdrag i Patagonia, der vi bl.a. gikk på verdens 3. største isbre.
Etter oppdraget brukte jeg noen dager til å reflektere over kvaliteten i min rolle på dette guideoppdraget (ledelses oppdraget).
Ikke fordi noe gikk galt, men fordi jeg alltid ønsker å «luke bort» unoter – for det har vi jo alle, og helt kvitt mine blir jeg nok aldri.

Det viktigste i alt du gjør er dine forberedelser. Refleksjon etter å ha fullført en oppgave er også forberedelse til neste gang du skal gjøre noe lignende.

Du har dine møter, dine prosjekter og dine gjøremål, som repeterer seg slik som mine guideoppdrag og lederutviklingsoppdrag.
Alt kan bli litt bedre, det er gøy når det blir litt bedre og de rundt deg setter pris på at du blir litt bedre 😊

Men alt dette krever at du setter av tid til refleksjon.

Jeg vet du er enig med meg, men hvor flink er du?

Refleksjon er også å planlegge livet ditt! Tenk litt på det.

Jeg skal ikke gå i detalj på hvordan du bør reflektere, det kan du lese mer om i hefte med refleksjonsspørsmål som du finner på nettsiden min.
Og husk det er ikke din IQ som styrer kvaliteten i ditt arbeid, men din personlighet.

Jeg kan love deg at MYE (veldig mye) har skjedd med meg de siste 20 årene etter at strukturert refleksjon ble en del av min hverdag. Og i en alder av 60 år er det fortsatt like verdifullt. Det er mye vi kan justere/endre på - livet ut!

Prøv:
Bestem deg nå for å sette av 15 min. til å reflektere over noe viktig du skal gjøre i nær fremtid. Bruk alle minuttene og gjør noen notater – jeg er sikker på at du vil se at det kvarteret var mer verd en 15 minutter 😊.

Atle Trodal CV bilde 120k

Hilsen Atle.

PS: Mentorprogrammet Din personlighet på jobb: Gullgruve eller fallgruve? kan jeg anbefale om du ønsker å utnytte ditt potensial, komme i god synk med deg selv og rollen du til enhver tid er i.

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar