Broen mellom personlighet og lederrolle: Finjuster din lederstil

Personlighet Lederrollen 560x315

Det er alltid et gap mellom det personligheten din vil og det rollen forventer av deg. Dette gapet kan føles som en evig kamp mellom indre ønsker og ytre forventninger.

Veldig få bruker tid på å identifisere dette gapet, de føler det, men klarer ikke å sette ord på det.

Men, med litt innsikt i egen personlighet og en klart definert lederrolle, er det mulig å bygge bro mellom disse to.

Tenk over dette: Vi planlegger ofte dagen vår basert på oppgaver som må gjøres. Men hvor ofte planlegger vi dagen med mål om å bli bedre i det vi gjør?

I privatlivet skjer det hele tiden. Vi prøver oss på en ny matoppskrift, pusher oss litt ekstra på treningssenteret, gitartimer og dansetimer. De fleste har noe.

Så hvorfor ikke anvende samme prinsipp i lederrollen, finne noe du vil trene på? Effekten er umiddelbar, du merker det i tilbakemeldinger du får og resultater du oppnår.

Refleksjon er nøkkelen, kanskje ikke så overraskende når det kommer fra meg 😊
Ikke bare det å reflektere, men hvordan og hvor ofte du gjør det. Uten riktig frekvens og kvalitet risikerer du å tråkke vannet, fanget i en endeløs loop av gode, middelmådige og dårlige vaner.

Forestill deg at du dedikerer en økt i uken til å utvikle deg som leder. Dette kan være alt fra å reflektere over egen adferd, lese relevant litteratur, reflektere over tilbakemeldinger fra teamet, eller rett og slett praktisere nye ledelsesteknikker.
Ledelsesteknikker som det å øke kvaliteten i din lytting, bli bedre på tilbakemeldinger osv. Målet er å lukke gapet mellom personligheten din og rollen du fyller. Effekten er umiddelbar, hvilket er en god tilbakemelding i seg selv.

Og ja, det er en kontinuerlig prosess. God ledelse er ferskvare!

Hver lille innsats for å forstå og utvikle deg som leder hjelper deg til å bli mer i takt med dine egne behov, rollen du har og de du leder.

Så neste gang du setter opp ukens plan, husk å legge inn litt "ledertrening"😅
Hvem vet, kanskje du oppdager at gapet mellom personligheten din og lederrollen ikke bare blir mindre, men også mer spennende å utforske.

De fleste trenger støtte i en slik prosess, en sparringspartner og en mentor.
Mentorprogram for ledere eller Ledernettverk kan være det for deg.

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar