Kvalitet i lederrollen

Skjermbilde 2023-10-31 kl. 15.58.41

Handler om:
✅ En klart definert lederrolle
✅ Intellektuell kunnskap om ledelse
✅ Dine personlige egenskaper
✅ Kunnskap om egen adferd


✅ En klart definert lederrolle
God ledelse handler om å kommunisere på en måte som motiverer dine medarbeidere til å nå felles mål.

Din lederrolle inneholder mer, men grunnen til at din tittel inneholder ordet leder er at du har medarbeidere rapporterende til deg (direkte/indirekte). De har pri. 1, samtidig trenger ikke den delen av rollen din ta mest tid.

✅ Intellektuell kunnskap om ledelse
Kunnskap om kommunikasjon og indre motivasjon er nøkkelen til å levere kvalitet i lederrollen.

Kommunikasjon: I all hovedsak handler det om å være litt mer nysgjerrig og stille litt flere spørsmål enn du gjør i dag. Det alene vil gjøre din kommunikasjon høyt verdsatt hos dine medarbeidere.

Motivasjon: Dette er hva du og dine medarbeidere trenger for å være indre motivert:
👍 Klarhet. Klarhet i hva du skal gjøre og hvorfor du skal gjøre det
👍 Utfordret. Arbeidsoppgaver du føler er akkurat passe utfordrende
👍 Ansvar. Ansvar nok til å utøve oppgavene dine
👍 Fleksibilitet. Fleksibilitet i organisasjonen og egen rolle til å utøve ansvaret du har fått
👍 Anerkjennelse. Løpende tilbakemeldinger i en grad som gjør at du føler deg sett og verdsatt
👍 Samarbeid. Stolt av å være endel av teamet, får hjelp og blir bedt om hjelp av/fra kollegaene dine

Er disse "6 ordene" tilfredsstilt er dine medarbeidere motivert. Er en medarbeider mindre motivert er det ALLTID i en eller flere av disse "ordene" medarbeider føler det er et gap mellom ønsket og opplevd.

 Om du ønsker å gjøre det mer komplekst ved å si at dette ikke er nok, så klarer du ikke å motivere like godt. Så enkelt er det. I en livesendingen ila november kan du anonymt være med på en liten øvelse som vil bekrefte dette – gled deg til den 😊

Bonus: Denne kunnskapen om kommunikasjon og motivasjon er like viktig i alle roller vi utøver, på jobb og privat.

✅ Dine personlige egenskaper
Din personlighet er din energikilde, din drivkraft og din motor til alt du gjør - din personlighet er sjefen i ditt liv!

Klarer du å beskrive din personlighet på en kortfattet og enkel måte, samt sette ord på eventuelle sterke personlighetstrekk? De som klarer det, dobler sin kunnskap – i en verden der kunnskap er alfa og omega. Tenk på det 😊

Det er ikke vanskelig, men du klarer det ikke alene. Kunnskap i faget personlighet kreves for å kunne sette ord på egen personlighet. Ikke mange, om noen, formidler faget personlighet på en mer lettfattelig og brukervennlig måte enn meg. Det er i hvert fall det de jeg jobber med sier. Mentorprogram for ledere bringer klarhet i din personlighet og kvalitet i din lederrolle.

 ✅ Kunnskap om egen adferd
Din adferd er din oppførsel. Den lever helt sitt eget liv utenfor din kontroll så lenge du ikke har kunnskap om hvor adferden kommer fra. Viktig: Når vi snakker om gode og dårlige egenskaper, snakker vi egentlig om adferd.
Du kan få bukt med alle dine “dårlige egenskaper” når du blir kjent med personlighetstrekket adferden kommer fra? Få full kontroll over den adferden som tidvis reduserer kvaliteten i lederrollen din, reduserer motivasjonene til dine medarbeidere og påvirker resultatene dine negativt.

🎥 Jeg skal invitere til en livesending om noen uker, da skal jeg forklare disse 4 viktige områdene i dybden og du kan stille spørsmål.

 Hilsen Atle

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar