Dette angrer vi mest på før vi dør og her har ledere og HR en rolle.

Angre mest på før dør Ledere HR

De fleste i arbeidslivet, også ledere, prøver å tilfredsstille alt rundt seg – mer enn seg selv. Som genetiske flokkdyr ligger det i genene våre å gjøre akkurat det.
Bevis på dette er at de fleste sier tiden strekker ikke til … Det det betyr, er at du ikke har prioritert oppgavene i rollen din.

Vil det ikke være enda bedre om du først tilfredsstilte deg selv, for så å tilfredsstille de rundt deg? Vil du ikke da gjøre en enda bedre jobb, også for de rundt deg?

Hva betyr det å tilfredsstille seg selv?

Det er først når du ser det i relasjon til rollen din at du kan tilfredsstille deg selv, og her er det de fleste misforstår. Noen mener kanskje det er egoistisk å «bare tenke på seg selv» - og det er det jo om vi ikke ser det i relasjon til en rolle.

Men det du skal vite er at ingen vil være med deg, de vil være med rollen du er i. Tenk på det!

Jeg vil at du skal gjøre en best mulig jobb i rollen din og da må du tilfredsstille deg og dine muligheter/ressurser i den rollen på best mulig måte.

Da må du kjenne deg selv, noe du med 90% sannsynlighet ikke gjør - godt nok.

Og her har god ledelse og HR en viktig rolle og et ansvar. Dette skal jeg snakke om på livesendingen mandag 9. januar kl.: 12:00

Hva de fleste angrer på før de dør?

Den australske sykepleieren Bronnie Ware (kilde: psykologisk.no) jobbet i mange år med dem som hadde noen få uker igjen å leve. Gjennom utallige samtaler med de døende, la hun merke til at det særlig er fem ting folk angrer på før de dør:

1. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å leve et liv som var ekte for meg – ikke et liv andre forventet av meg

2. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde jobbet så mye

3. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å uttrykke følelsene mine

4. Jeg skulle ønske jeg holdt kontakten med vennene mine

5. Jeg skulle ønske jeg hadde tillatt meg selv å være lykkeligere

Disse 5 punktene skal jeg også snakke om i livesendingen 9. januar kl.: 12:00

Hilsen Atle.

PS: Ref. punkt 5. Mange hadde i siste fase av livet innsett at lykke er et valg. De opplevde at de hadde fastnet i gamle mønstre og vaner. Dette har mange gitt meg tilbakemelding på at jeg har hjulpet de med 😊

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar