Å være god i lederrollen er ferskvare

young-3061652_640

Å være god i lederrollen er ferskvare

Du kan være i god "lederform", men om du ikke trener blir du raskt slapp i fisken😊.

Derfor bør du trene (les: reflektere) 15. minutter hver morgen slik at du holder lederformen slik dine medarbeidere fortjener det. Det er medarbeiderne det går ut over når du er i dårlig lederform.

Det må trenes for at ikke «varen» forringes

Første skituren om vinteren, første joggetur om våren, vi føler oss litt rusten og trenger et par turer før vi ser at det fungerer.
Men, dette gjelder jo ikke bare nå vi skal holde oss i fysisk form, det er minst like viktig i alt annet vi skal utøve med en viss kvalitet.

Har du noen gang sett en dyktig idrettsperson som ikke trener?

Du kan selv velge om du vil være en middelmådig leder som ikke trener, eller en som utnytter hele sitt potensial og fremstår med tyngde, trygghet og skaper tillit.

Det er medarbeiderne det går ut over når du er i dårlig lederform

For ledere er dette spesielt viktig, fordi alle medarbeidere er avhengig av at det utøves kvalitet i lederrollen. Alternativet går utover arbeidsmiljø, motivasjon og en organisasjons mulighet til å oppnå ønskede mål.

Jeg vil si det så sterkt: Er du leder og ikke trener på ledelse er du med stor sannsynlighet en middelmådig leder! Dokumentasjonen på det er overveldende.
Det som holder disse lederne flytende, er litt «mikro refleksjon» som utøves. De blir ikke bedre, de bare holder seg flytende.

Å trene som leder handler om refleksjon

Å trene som leder handler om refleksjon, det kan være ledersamlinger, kurs, konferanser og webinarer. Men viktigst av alt er den individuelle refleksjonen ledere utøver jevnlig og helst litt hver dag. Da trenes det og da blir lederen også i god lederform.

PS: Ledernettverket jeg startet 17. september teller nå over 600 medlemmer og det er gratis. Er du ikke med, bli med – der trener vi mye ledelse. Vi bygger unike ledere

PPS: Det nærmer seg jul og kanskje boken Refleksjoner til ettertanke kan være verd å lese? Du får den nå til ½ pris (100 kroner) i desember eller så lenge lageret rekker. Kanskje en gave til deg og din avdeling?

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar